POLİPROPİLEN ELYAF

BETON DONATI MALZEMESİ

BETONFİBER Polipropilen Elyaflar; beton, sıva, şap, alçı, bitüm, prekast ve shotcrete uygulamaları için kullanılan mikro donatı sistemidir.

Farklı uygulamalar için farklı boyutlarda imal edilen elyaflar (06-12-19 mm) belirlenen dozajda kullanıldığında betonun içerisinde homojen olarak dağılarak rötre ve büzülme çatlaklarının bertaraf edilmesini sağlar. BETONFİBER Polipropilen Elyaf kullanılarak inşa edilen projeler her koşulda yüksek performans sağlamaktadır.

POLİPROPİLEN ELYAF ÇEŞİTLERİ

BF 06
Standart : ASTM CIII6 CE, EN 14889-2 BBA 92/2830
Görünüm : Doğal Beyaz Lif
Tip : Polipropilen
Saflık : %100 Saf
Yoğunluk : 0.91 g/cm³
Uzunluk : 6 mm
Kesit & Çap : Dairesel, 18μm –20μm
Ürün Bilgisi
BF 12
Standart : ASTM CIII6 CE, EN 14889-2 BBA 92/2830
Görünüm : Doğal Beyaz Lif
Tip : Polipropilen
Saflık : %100 Saf
Yoğunluk : 0.91 g/cm³
Uzunluk : 12 mm
Kesit & Çap : Dairesel, 18μm –20μm
Ürün Bilgisi
BF 19
Standart : ASTM CIII6 CE, EN 14889-2 BBA 92/2830
Görünüm : Doğal Beyaz Lif
Tip : Polipropilen
Saflık : %100 Saf
Yoğunluk : 0.91 g/cm³
Uzunluk : 19 mm
Kesit & Çap : Dairesel, 18μm –20μm
Ürün Bilgisi

KIMYASAL VE FIZIKSEL ÖZELLIKLER

Su Emme Özelliği : Yok
Özgül Ağırlık : 0.91 (su=1)
Elektrik İletkenliği : Düşük
Asit ve Tuz Dayammı Yüksek
Erime noktası 162 °c
Yanma Noktası 593 °c
Termal İletkenlik Düşük
Çekme dayanımı 450-700 Mpa

BETONFİBER® POLİPROPİLEN FİBER BOYUTLAR

BF 06 : 6 mm
BF 12 : 12 mm
BF 19 : 19 mm

UYARI

BETONFİBER ® mikro sentetik fiberler, ana taşıyıcı demir donablann yerine kullanılamaz. BETONFİBER ® mikro sentetik fiber donatilı betonlar, projeden daha ince ya da daha az şekilde bitirilemez

KULLANIM ŞEKLİ

AVANTAJLARI

KULLANIM ALANLARI
  • Saha Betonları ve Endüstriyel Zeminler

    Fabrika, depo ve hangar gibi büyük alanlı zemin betonları, plastik evrede rötre ve büzülme çatlaklarına maruz kalır. Polipropilen elyaflar beton içinde 3 boyutlu dağılarak çatlakların oluşumunu engeller.

  • Şap Uygulamaları

    Mevcut beton üzerine dökülen şaplarda polipropilen elyafların kullanılması ile; süneklik arttırılır, segregasyon engellenir ve betona tokluk kazandırılır.

  • Tamir ve Yapıştırma Harçları

    Elyaflı sıva ve tamir harçlarında polipropilan elyaflar ile segragasyon azaltılır, aderans (tutunma) arttırılır ve betonun geçirgenliği azaltılarak optimimum performans elde edilir.

  • Prefaprik ve Prekast Yapı Elemanları

    Polipropilen elyaflar ile plastik evrede oluşan rötre ve büzülme çatlaklarının önüne geçilir. Polipropilen elyaflar beton içinde 3 boyutlu dağılarak çatlakların oluşumunu engeller ve pürüzsüz bir yüzey elde edilmesini sağlar.

  • Püskürtme Beton (Shotcrete) Uygulamaları

    Püskürtme betonlar, çatlamaya müsait betonlardır. Çatlamanın başlıca nedenleri arasında çimento yüzdesinin fazlalığı, püskürtmenin yapıldığı yüzeyin eğriliği ve yüzey kürlemesinin zorluğu yer almaktadır. Makro fiber lifler, püskürtme beton uygulamalarında çatlak kontrolü için ekonomik ve pratik çözüm sunmaktadır.

  • Liman Kaplamaları

    Dalga hareketleri, ağır yük gemilerinin çarpma etkileri ve yükleme boşaltma trafiği göz önünde bulundurulduğunda, liman kaplamalarında beton tokluğu ve sızdırmazlığı fiber donatı kullanılarak artırılabilmekte, derz aralıkları azaltılabilmekte ve beton mukavemeti artırılabilmektedir.

  • Havaalanı Kaplamaları

    Havaalanı taksi ve park pistleri, aşırı yüklemeye bağlı olarak çatlama ve kırılma eğilimi göstermektedirler. Fiber lifler, eğilme dayanımını artırarak kaplama kalınlıklarını azaltmakta, buna bağlı olarak büyük bir zaman tasarrufu ve maliyet indirimi sağlamaktadırlar.

  • Hidrolik Yapılar

    Baraj inşaatı, kanal inşaatı, yapay gölet gibi yapılarda plakaların yerine kullanılır. Kavitasyon ve oyulma gibi hasarlara karşı, kaplama olarak ta kullanılabilir.

Tüm Kullanım Alanları

PAKET ÖLÇÜLERİ